Matcha

15,30

Matcha roheline tee, 40g, Jaapani

Kategooria:

Kirjeldus

Matcha on jahvatatud roheline Jaapani tee, mida traditsiooniliselt serveeritakse teetseremoonia käigus. Pärast teelehtede korjet kuivatatakse need tervete lehtedena ning seejärel jahvatatakse lehed peeneks pulbriks.
Konkreetne toode on toodetud maailma hinnatuimas matcha-piirkonnas Fujiedas. See on erkroheline, meeldivama aroomiga ja puhtama maitsega, kui Hiina päritolu, mis on ka värvilt tuhmim. Jaapani tee on jahvatatud traditsiooniliselt kivide vahel, et saavutada täpselt õige kontsistentsiga tulemus.

Ta on võrreldamatult tervislik:
* ta on rohelisest teest kordi tervislikum, kuna matchat juues juuakse ära lahustunud teelehed, aga rohelise tee puhul vaid teelehtede tõmmis;
* 1 klaas teed võrdub antioksüdantide ja toitainete sisalduse poolest 10 klaasis rohelises tees sisalduvaga;
* kiirendab ainevahetust ja põletab kaloreid;
* viib kehast mürgid välja (detox);
* rahustab ja lõdvestab;
* tõstab tuju ja suurendab keskendumisvõimet;
* annab organismile C-vitamiini, tsinki, kroomi, magneesiumit;
* võitleb viiruste ja bakterite vastu;
* on kiudainerikas;
* alandab kolesterooli ja veresuhkrut.
Tee nii: puista veidi pulbrit teetassi põhja, vala peale veidi jahtunud keedetud vesi. Sega tee läbi kuni kogu pulber on veega segunenud. Esialgu soovitame proovida 1tl ja 3/4 tassitäie veega, kuna muidu võib tee liiga tugeva maitsega tulla.

Jaapanis segatakse kergema tee (usucha) saamiseks 2 tl matcha pulbrit ja ¾ tassi vett, kange tee (koicha) saamiseks 6 tl matcha pulbrit ja ¾ tassi vett.

Matchat võib kasutada ka, et anda looduslike vahenditega oma küpsetistele imeilus roheline värv. Lisaks annab see kookidele ka enneolematu maitsenüansi. Proovi matcha teega maitsestada isevalmistatud jäätiseid, küpseta jogurti ja matcha tee kooki, väikseid matchaga maitsestatud keeksikesi, kookose ja matchaga panna cottat või puista kauni rohelise matchaga üle šokolaadikook.

Back to Top