Kasekäsn 50g

2,50

Kasekäsn on võimas adaptogeen ja toonikum, mida on kasutatud tuhandeid aastaid ka suurtes kogustes ja pikki aegu ilma kõrvalnähtudeta.

Kirjeldus

Kasekäsn 50g

Eestis tuntuim raviseen on kasekäsn (Inonotus obliquus), mida tuntakse ka chaga’na. Pässiku ajaloolised juured on Siberis ja Venemaal, kus temaga on ravitud mitmeid (ka väga raskeid) haigusi vähemalt 17. sajandist saadik. Kasekäsna ajalugu ulatub aga palju varasemasse aega – leiud on koguni 5600 aastat vanad. Räägitakse, kuidas 12. sajandil tsaar Vladimir Monomahh ravis end kasekäsnaga terveks huulevähist. Kasekäsna on aastatuhandeid kasutatud ka Aasias.

 

Pässik on neutraalse lõhna ja maitsega, võiks öelda, et peaaegu ilma lõhnata. Ta on võimas adaptogeen ja toonikum, mida on kasutatud tuhandeid aastaid suurteski kogustes ja pikki aegu ilma kõrvalnähtudeta. Viimase 40 aasta jooksul on tehtud üle 1600 teadusliku uuringu (sh dr Kirsi Kahloneni Helsingi ülikoolis tehtud uuring 1984. aastal, mis osutas kasekäsna viirus-, seene- ja vähivastastele omadustele).

Kuidas toimib

Must pässik sisaldab erakordselt suuri koguseid superoksüdismutaasi (SOD), mis on organismile üks võimsamaid antioksüdante, B-grupi vitamiine ja proteiine. Ta tõstab tapjarakkude aktiivsust 300%, tugevdab immuunsüsteemi, võitleb haigustekitajate vastu ja on äärmiselt tugev antioksüdant. On tõestatud, et tšaagal on bakterite ja viiruste tegevust pärssiv ning põletikuvastane toime. Pässik sisaldab rohkelt beetaglükaane – polüsahhariide, mis stimuleerivad immuunsüsteemi tööd ja aitavad kehal n-ö adapteeruda. Seega on pässik võimas immuunsüsteemi parandaja ja vastupanuvõime tõstja, sisaldades ka suures koguses erinevaid mineraale, adaptogeenseid aineid, beetaglukaane, betuliinhapet.

 

Kuidas kasutada

 NB! Ära kasuta pässikut koos antibiootikumide või soonesisese glükoosiga, kuna nad mõjuvad antagonistlikult ehk vastandlikult. Mõned inimesed võivad olla raviseentele ka allergilised.

Keeda musta pässikut 15 minutit kuni 2 tundi või hauta isegi mitu tundi.Kasuta näiteks 2 tl pässiku pulbrit poole liitri vee kohta. Võib kasutada ka koos teiste teedega või isegi lisada kohvi hulka (näiteks panna kohvifiltrisse 1–2 tl pässiku puru koos kohviga). Maitse ei muutu üldse, aga saab väga hea tervisejoogi.

Musta pässiku kuumutamine on tähtis, sest siis saab immuunsust tugevdavad ained kõige paremini kätte. Pulbrit või teed võib kasutada ka smuutides või eliksiirides. Kasekäsnateega sobib väga hästi ka lagritsajuur või mesi.

allikas:http://www.telegram.ee/toit-ja-tervis/loodustohter-aasia-ja-siberi-raviseente-kasutamine-kogub-uha-enam-toetust

Back to Top